«Ніч перед Різдвом»

Добігає кінця останній шкільний рік у житті наших одинадцятикласників. Так хочеться, щоб він запам’ятався радісними шкільними моментами, щемливими подіями, приємними звістками. Проте, останні три роки навіюють сумні моменти пандемії, дистанційного навчання та війни. А так хочеться подарувати краплинку теплих спогадів про наш навчальний заклад. Директором ліцею Людмилою Виноградовою було запропоновано ідею Різдвяного квесту. Тому, під грифом «Цілком таємно» (щоб це було приємною несподіванкою), розпочали підготовку до вечора «Ніч перед Різдвом». Обрали вечірню зміну 22 грудня – незвичайну дату – найдовша ніч, найкоротший день, передріздв’яні надвечір’я. Такі дні насичені магічними символами українськими традиціями. Напередодні Різдва трапляються дива. Такі дива чекали на кожній із локацій незвичайних різдвяних бінарних та інтегрованих уроків. Вечір без телефонів, звичного світла на коридорах, при свічках, гірляндах з українськими обрядами та традиціями віщував щось незвичайне.
У кабінеті біології учитель математики Тетяна Орел та учитель біології Інна Костюк повторили основні принципи здорового способу життя та розв’язували різдвяні задач, що розвивають критичне мислення, увагу при виконанні різних видів фізичної активності.
У кабінеті фізики педагог організатор Анна Аннікова та учитель фізики Віта Нечипорук застосовували перед Різдвом фізичні закони. Учні знаходили формули серед фруктів, відтворювали правильну комбінацію предметів за допомогою логіки та провели нестандартну фотосесію.
У кабінеті географії чекали на колядників подружжя-географів Виноградови Едуард та Людмила, де мандрували країнами світу та їх різдвяними традиціями, співали та відгадували українські пісні та готували віртуальні різдвяні страви та колядували.
Кабінет української мови став імпровізованою світлицею з народознавства. Тут учні, разом з учителем української мови та літератури Лукашенко Світланою та учителем трудового навчання Ложкіною Іриною, згадали все через квестові завдання, колядки, ігри. Це був урок гарного відпочинку, у якому поєднується уміння показати кмітливість уважність, спритність через таємничий дух прийдешніх свят.
Під ялинкою Святий Миколай чемно вислуховував бажання ліцеїстів і обіцяв їх виконати. А вкінці – святкова, родинна, різдвяна вечеря з варениками, пирогами, узваром та кутею, приготовлена руками найближчих та найрідніших людей – батьків.
Це було душевно та святково. Дякуємо ЗСУ, батькам, колегам та нашим ліцеїстам за можливість переживати приємні емоції, не забувати самобутність української культури.